“Kako danas razumjeti poruku i podvig Svetog Save” /VIDEO/

U organizaciji eparhije zvorničko-tuzlanske odnosno  Petrovlavskog hrama u Bijeljini  je održano predavanje pod nazivom “Kako danas razumeti poruku i podvig Svetog Save “. Predavač je bio Dragoslav Bokan režiser, književik i kolumnista.

Rijetko koji narod u svijetu ima nekoga kao što je Sveti Sava koji  predstavlja sve najbolje i najveće vrline i osobine naroda. 

Zato on tako svijetli kroz vrijeme i postaje sve aktuelniji i sve mlađi i njegov govor sve više znači nama u olujama vremena , poručio je vjernicima na predavanju “Kako danas razumeti poruku i podvig Svetog Save “,   održanom u Petropavlovskom , Dragoslav Bokan režiser, književik i kolumnista.

U godini  u kojoj obilježavamo osam vijekova daljine i bliskosti nas sa porukom našeg duhovnog pastira i prvog od svih očeva Svetog Save Nemanjića, on kaže da je nedovoljno predstavljen značaj ovog prvog srpskog prosvetitelja.

Božićni post je idealna prilika da se podsjetimo istina , a Dragoslav Bokan je jedan od srpskih mislilaca koji će nas podsjetiti na to , poručio je Miran Gavrilović- starješina Petropavlovskog hrama.

U Petropavlovskom hramu planirana su predavanja i tokom vaskršnjeg posta.

Pratite nas na Facebook-u, Youtube-u i Instagramu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *