Učenici OŠ “Sveti Sava” pobjednici NTC kviza

Učenici bijeljinske Osnovne škole “Sveti Sava” pobjednici su NTC kviza koji je prvi put održan na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, gdje od ove godine predaje profesor Ranko Rajović, jedan od najpoznatijih stručnjaka u oblasti razvoja i vaspitanja djece, čiji se program učenja “Nikola Tesla centar” primjenjuje u 20 država.

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Meša Selimović”, “Sveti Sava”, “Jovan Dučić” nadmetali su se u igrama “pričljiva roda”, NTC šifre, paralelne asocijacije i priča za pamćenje.

NTC kviz je jedinstven po tome što ne predstavlja test znanja i informisanosti, već kviz misaonih vještina, pa mogu ravnopravno da se nadmeću djeca i roditelji.

Za dobijanje poena u igrama neophodna je pažnja, ali i koncentracija, asocijativno mišljenje, povezivanje znanja i timski rad.

NTC kviz je oborio sve rekorde gledanosti dječijih emisija u Srbiji, a nedavno je završeno snimanje druge sezone koja se emituje od septembra na prvom programu RTS-a.

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je Unicefa za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač je “Mense” Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača “Mense” Slovenije, BiH i Crne Gore.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *