U tri decenije rada – tri miliona objavljenih informacija /VIDEO/

Novinska agencija Republike Srpske – SRNA obilježava danas u Bijeljini krsnu slavu Blagovijesti i tri decenija rada. Redakcija televizije Arena srdačno čestita kolegama ovaj značajan jubilej i želimo im još najmanje tri decenije uspješnog rada i ugleda kakav su imali i do sada.

SRNA je, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama kao Srpska novinska agencija – SRNA. Od 1998. sjedište SRNE je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je svoj sadašnji naziv – Novinska agencija Republike Srpske – SRNA. SRNA je medij koji je imao veliki uticaj u stvaranju Republike Srpske. Samo nekoliko dana nakon što je počeo građanski rat u BiH, 7. aprila 1992. godine, u svijet je emitovana prva vijest SRNE.

Angažovanošću i predanim radom zaposlenih, SRNA je bila i ostala medijski simbol Republike Srpske i za svoj rad dobila značajna odlikovanja od institucija Srpske. U stvaranju SRNE učestvovali su istaknuti srpski intelektualci, novinari, književnici koji su iz Sarajeva stizali na Pale u malu ratnu redakciju. Te ljude, koji su najzaslužniji za stvaranje SRNE, krasila je volja, entuzijazam i želja da istina o ratu u BiH dopre u svijet.

Novinska agencija Srpske dnevno emituje od 250 do 300 informacija. Redakcija televizije Arena ne sumnja u požrtvovan rad i trud naših kolega iz Srpske radio novinske agencije, te možemo reći da sa ponosom dijelimo mjesto pod medijskim nebom Republike Srpske zajedno sa današnjim jubilejcima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *