U toku formiranje Klastera “Semberija, Majevica, Birač” /VIDEO/

S ciljem boljeg uvezivanja proizvođača i otkupljivača uz mogućnosti koištenja sredstava kroz realizaciju projekata u oblasti poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, u Srpskoj se radi na formiranju Klastera.

Jedan od njih sedam u Srpskoj okupiće proizvođače u bijeljinskoj regiji, a riječ je o Klasteru “Semberija, Majevica, Birač”.

Prednosti Klastera su višestruke. Polazeći od činjenice da se kroz realizaciju dobro osmišljenih biznis planova ide ka povećanju proizvodnje u malim i srednjim preduzećima.

Cilj osnivanja Klastera je da preuzmu značajnu ulogu u poljoprivrednoj proizvodnji i određivanju tržišta. Kako bi se lakše riješio problem plasmana robe, koja će na ovaj način lakše do konkurentnosti.

U Republici Srpskoj do sada je formirano sedam klastera, a u toku je registracija Klastera “Semberija, Majevica, Birač” koji će osim stručne podrške i edukacije proizvođačima i prerađivačima omogućiti i da bolje posluju jer im pokazalo je iskustvo siguran plasman garantuje dobru ekonomsku računicu.

Opširnije pogledajte u redovnom izdanju emisije Život sela u nedjelju od 14 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *