U Tobutu kod Lopara služen parastos poginulim borcima

U Tobutu kod Lopara u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja služena je liturgija, a potom ispred spomenika parastos poginulim borcima  u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Liturgiju i parastos je predvodio protojerej-stavrofor Neđo Zarić, paroh tobutski.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare Risto Radić je u svojoj izjavi novinarima rekao da je Tobut jedno od najvećih sela na području opštine koje je dalo puni doprinos u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Šesnaest poginulih boraca je iz ovog sela, što predstavlja veliki procenat u odnosu na broj mještana“, istakao je Radić.

On je saopštio da je  toku obnova spomenika, koji je podignut prije petanaestak godina i vremenom je pretrpio izvjesna oštećenja postolja.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da se sjećanje na poginule borce odbrambenog rata treba dostojanstveno čuvati i da spomen-obilježja moraju dostojnastveno izgledati.

„Iz tog razloga je i obnova ovog spomenika došla na red, ali je mnogo važnija kultura sjećanja i dobro je što je danas ovdje dosta članova porodica poginulih boraca i građana“, istakao je Savić.

Cvijeće su položili članovi porodica, rodbina, saborcci, prijatelji poginulih boraca, predstavnici  lokalne vlasti i predstavnici Opštinske boračke organizacije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *