U Srpskoj preminulo 12 lica, zaraženo još 450

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1054 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 450 osoba.

Radi se o 206 muškaraca i 244 žene, od kojih je 104 mlađe, 258 srednje i 88 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 112 osoba je Banjaluke, 36 iz Laktaša, 29 iz Bijeljine, po 25 iz Nevesinja i Trebinja, 20 iz Kozarske Dubice, 19 iz Prnjavora, 16 iz Modriče, po 15 iz Gacka i Istočnog Novog Sarajeva, 14 iz Doboja, 12 iz Bileće, deset iz Gradiške, po devet iz Teslića i Šamca, po osam osoba iz Dervente, Istočne Ilidže, Prijedora i Šipova, šest iz Pala, po pet iz Sokoca i Ugljevika, po četiri iz Višegrada, Petrova i Rogatice, po tri iz Broda, Zvornika i Foče, po dvije iz Bratunca, Ljubinja, Rudog, Srebrenice i Čelinca i po jedna osoba je iz Kotor Varoša, Lopara, Novog Grada, Osmaka i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je dvanaest smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije osobe iz Doboja i po jedna osoba iz Prijedora, Prnjavora, Teslića, Broda, Foče, Vlasenice i Stanara.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 69.832 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.966 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 307.433 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 622, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 340, a u ostalim bolnicama 282. Na respiratoru su 43 osobe (35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 8 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.140 osoba, a nadzor je završen kod 197.622 osobe.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *