U Srpskoj još 58 oboljelih, tri osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 429 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 58 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 29 muških i 29 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 38 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 24 osobe su iz Banjaluke, šest iz Foče, pet iz Mrkonjić Grada, četiri iz Gradiške, dvije iz Kotor Varoša, Čelinca, Pala, Sokoca i Teslića i po jedna iz Bijeljine, Prijedora, Modriča, Јezera, Milića, Šipova, Dervente, Srpca i Istočnog Novog Sarajeva.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, starije životne dobi iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.190 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 271 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.184 osoba, a testirano je ukupno 70.452 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 177, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 124

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.100 osoba, a nadzor je završen kod 54.375 osoba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *