U Srpskoj 312 novozaraženih, preminulo 16 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 838 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 312 osoba.

Radi se o 136 muškaraca i 176 žena, od kojih je 53 mlađe, 165 srednje i 94 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 72 osobe su iz Banjaluke, 32 iz Bijeljine, 25 iz Trebinja, 15 iz Laktaša, po 13 iz Kozarske Dubice i Pala, 12 iz Ribnika, po 11 iz Gradiške i Doboja, po devet iz Bileće i Čelinca, osam iz Istočnog Novog Srajeva, po sedam iz Zvornika, Šamca i Šipova, šest iz Ugljevika, po pet iz Dervente, Mrkonjić Grada i Prijedora, po četiri iz Kotor Varoša, Modriče i Sokoca, po tri iz Prnjavora, Srpca i Teslića, po dvije iz Krupe na Uni, Novog Grada, Rogatice, Foče i Šekovića i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Kostajnice, Lopara i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Gradiške, Bijeljine i Novog Grada i po jedna iz Dervente, Doboja, Laktaša, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Trebinja i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 87.765 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.014 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 353.143 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 673, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 270, a u ostalim bolnicama 403. Na respiratoru je 64 osoba, 38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.