U posljednja tri dana u Srpskoj 26 osoba zaraženo virusom korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 216 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 26 osoba.

Radi se o 15 muškaraca i 11 žena.

Prema mjestu prebivališta, 13. 5. 2022. godine, prijavljeno je 10 osoba iz Banjaluke, četiri iz Foče, dvije iz Kneževa i po jedna iz Novog Goražda i Prijedora.

14. i 15. 5. 2022. godine prijavljeno je šest osoba iz Banjaluke i po jedna iz Mrkonjić Grada i Zvornika.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima, starije životne dobi, iz Doboja i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112.176 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.370 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 423.546 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 41, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 24. Na respiratoru su 2 osobe (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

One thought on “U posljednja tri dana u Srpskoj 26 osoba zaraženo virusom korona

  1. Mozda smo se prerano opustili, treba i dalje biti oprezan, voditi racuna o zdravlju, ja redovno pijem Spermidin plus kapsule, broj jedan kad je u pitanju imunitet, osjecam se savrseno iako sam u poznim godinama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.