U ponedjeljak sjednica UO Agrarnog fonda, čime se stiču uslovi za isplatu podsticaja

Sjednica Upravnog odbora /UO/ Agrarnog fonda Bijeljina biće održana u ponedjeljak, 13. decembra, nakon čega će biti stečeni uslovi za isplatu podsticaja definisanih Programom o korištenju sredstava za podsticaje u poljoprivredi i Pravilnikom o njihovom korištenju u ovoj godini.

“Želimo da obavijestimo poljoprivredne proizvođače da su informacije iz Agrarnog fonda o isplati podsticaja u poljoprivredi jedine mjerodavne i tačne, a u skladu sa dinamikom aktivnosti oko stvaranja uslova za isplatu podsticaja”, saopšteno je danas iz ovog fonda.

Iz Fonda su podsjetili da je juče održana deveta sjednica Skupštine grada, na kojoj je usvojena odluka o izmjeni Programa korištenja sredstava za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji za 2021. godini.

U saopštenju je navedeno da je tom odlukom budžet za podsticaje povećan sa 1.400.000 KM na 1.580.000 KM čime su stečeni uslovi da Agrarni fond održi sjednicu Upravnog odbora i u skladu sa zakonskim odredbama donese odluku o isplati svih podsticaja prema Pravilniku, osim granta za podsticaj proizvodnje voća i povrća.

“U toku je obrada prispjelih zahtjeva”, naveli su iz Fonda.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.