U pojačanim kontrolama pumpi u Srpskoj naftaši kažnjeni sa još 175.300 maraka

U pojačanim kontrolama benzinskih pumpi u Srpskoj od 15. avgusta tržišna inspekcija je u 19 slučajeva utvrdila određene nepravilnosti te izdala 38 prekršajnih naloga u vrijednosti od 175. 300 KM.

U Inspektoratu RS naveli su da su u proteklih 15 dana kontrolisali 30 benzinskih pumpi. 

Podsjetili su da je tržišna inspekcija od početka marta ove godine pa sve do 30. jula izvršila 181 vanrednu kontrolu benzinskih pumpi. U 115 slučajeva utvrđene su određene nepravilnosti na osnovu čega su inspektori izdali 230 prekršajnih naloga, čija vrijednost premašuje 1.672.000 KM . 

Glavni Republički tržišni inspektor Radivoje Gavrić, posebno se osvrnuo na „odmjeravanje“, kazni od strane nadležnih sudova onim subjektima koji su tražili sudsko odlučivanje.

– Naime uprkost činjenici da je određen broj subjekata na sudu priznao krivicu za prekršaj utvrđen od strane tržišne inspekcije a samim tim i za nezakonito stečenu dobit, sud je odlučio da subjekta kazni samo uslovno  – rekao je Gavrić.   

Trgovcima koji obavljaju djelatnost trgovine na veliko naftnim derivatima Uredbom propisuje se maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata. Trgovcima koji obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima propisuje se maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata.

(Glas Srpske)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *