U Osnovnoj školi održano predavanje “Oružje ne štiti, oružje ubija” /VIDEO/

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina danas su održali predavanje i podijelili edukativni materijal učenicima Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” povodom početka kampanje pod nazivom “Oružje ne štiti, oružje ubija”.

Boban Kovačević iz Policijske stanice Bijeljina jedan rekao je da je kampanja usmjerena na podizanje svijesti kod građana, posebno učenika osnovnih i srednjih škola, o opasnostima usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava.

“Učenicima smo ukazali kako da izbjegnu sve opasnosti u kontaktu sa oružjem. Oni ne treba ništa da diraju. Prvo što treba da urade jeste da obavijeste roditelje, nastavnika ili nekog odraslog ako ugledaju ili nađu oružje”, naveo je Kovačević.

On je pozvao sve građane da prijave policiji ukoliko imaju saznanja o tome da neko ilegalno posjeduje oružje.

Kovačević je naglasio da ponovno vraćanje dežurstava policije u dvorištu škola nakon tragičnih događaja u školi u Beogradu prije svega ima preventivnu ulogu.

Kampanju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru projekta “PILLAR” uz podršku UNDP-a BiH i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *