U nedjelju u Ugljeviku počinje sezona 3×3 lige

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević izjavio je da će u nedjelju, 28. maja, turnirom u Ugljeviku početi sezona “Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske”, koja se ove godine igra u čak 25 lokalnih zajednica.

Finalni turnir zakazan je za 6. avgust u Gradišci.

“Pobjednik finalnog turnira, na kome će nastupati najbolje ekipe iz Srpske, osvaja slot za `Pont du Gard čelendžer 2023” koji se igra 1. i 2. septembra u Vers Pont du Gardu, zahvaljujući podršci Košarkaškog saveza Srpske, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta”, naveo je Đurđević u pisanoj izjavi.

On je istakao da su oni dali tehničku, administrativnu, ali i svaku drugu podršku kako bi promovisali 3×3 ligu u Srpskoj.

“Jednostavno, procijenili smo da je to nešto što nosi moderno vrijeme, a 3×3 je i olimpijski sport i zato smo dali podršku ovoj organizaciji. Kroz to vidimo priliku da se naše ekipe i naši momci takmiče na međunarodnoj sceni, što je za nas velika čast. Nikad se ne zna, možda neko iz Republike Srpske bude predstavljao BiH na Olimpijskim igrama”, rekao je Đurđević.

On je dodao da je ova liga najmasovnija u BiH, a sigurno i najbolje organizovana.

“Najveća zasluga zato ide momcima iz 3×3 saveza koji su to doveli na ozbiljan nivo, a mi smo tu da im pružimo podršku. Bitno nam je da se svi turniri igraju po istim FIBA pravilima, imamo usvojene propozicije takmičenja koje smo zajedno usaglasili”, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza Srpske.

Predsjednik 3×3 Republika Srpska Ljubiša Šikarac izrazio je zahvalnost Košarkaškom savezu na podršci svih ovih godina, ali i institucijama Srpske, Kabinetu predsjednika, resornom ministarstvu, sponzorima, a veliku pomoć daje i svih 25 lokalnih zajednica koje su pomogle turnir u svom gradu.

Šikarac je rekao da su turniri lige ove sezone od Međunarodne košarkaške Federacije 3×3 /FIBA3X3/ dobili viši nivo kada je u pitanju bodovanje prilikom učestvovanja na njima.

Nakon Ugljevika, slijedi pet turnira u junu – Višegrad, Petrovo, Banjaluka, Bratunac, Trn /Laktaši/ i Doboj.

“I ove godine očekuje nas pakleni juli, kada je na rasporedu 14 turnira. Prvi juliski turnir je u Modriči, zatim u Kozarskoj Dubici, Tesliću, Derventi, u karavan se vratilo Nevesinje, a nakon toga slijede Laktaši, te Gacko i Foča koji su od ove godine dio lige”, navodi se u saopštenju.

Slijede Novi Grad, Prnjavor, Lopare, Šamac, Brod i julski raspored završava u Istočnom Drvaru.

“U avgustu se, osim finalnog turnira, igraju turniri u Prijedoru, Šipovu i Bijeljini. I ove sezone svi 3×3 turniri imaće lajv prenos na zvaničnom `Jutjub` kanalu, te spikera i studio gdje tehničke mogućnosti dozvole”, piše u saopštenju.

Pale će ove godine po sedmi put biti domaćin Lajt kvest /Lite Quest/ turnira koji će se igrati 24. i 25. juna, a pobjednik osvaja slot za čelendžer u francuski Bordo, dok pobjednik turnira u Prnjavoru, koji se igra 22. i 23. jula, uzima slot za poljski Lublin.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *