U nedjelju obilježavanje 31 godine od stradanja 33 borca na Banj brdu /VIDEO/

U Potrašu na Majevici i na groblju Pučile u Bijeljini, u nedjelju, 21. aprila, biće obilježena 31 godina od Bitke za Banj brdo, kada su poginula 33 borca Druge majevičke brigade Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović rekao je da su 21. aprila 1993. godine jake snage takozvane Armije BiH napale položaje Druge majevičke brigade i da su tom prilikom poginula 33 borca Vojske Republike Srpske.

Ratni komandant Prvog pješadijskog bataljona Druge majevičke lake pješadijske brigade Vlado Grabovičkić rekao je da je bolno prisjećanje na 21. april 1993. godine, treći dan po Vaskrsu, sjećanje na strašan zločin nad srpskim borcima koji su, isključivo, bili na svojoj teritoriji.

Sin poginulog borca Milenko Mićanović rekao je da će pomen herojima Odbrambeno-otadžbinskog rata biti održan na Majevici u Potrašu, u Crkvi Svetog Marka, a potom na gradskom groblju u Pučilama u 13.00 časova.

“Posebno želim da skrenem pažnju na akademiju pod nazivom `Čuvajmo naše heroje` u 18.00 časova u Sokolskom domu, a na kojoj će učestvovati djeca heroja koji su taj dan stradali i, što nam je posebno drago, imamo čak i unuka jednog od tih heroja”, rekao je Mićanović i pozvao građane da prisustvuju obilježavanju 31 godina od Bitke za Banj brdo. “U njihovu slavu i čast i sjećanje na njihovu žrtvu i ove godine obilježićemo taj dan u Potrašu na Majevici i na groblju u Pučilama u 13.00 časova u Bijeljini istaknuto je na današnjoj konferenciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *