U maju sklopljeno 120 ugovora sa zakupcima tezgi /VIDEO/

Popuštanje mjera , produženo radno vrijeme , ali i lijepi vremenski uslovi izmamili su brojne semberce na bijeljinsku Zelenu pijacu u namjeri da pazare voće, povrće ali u ovo doba godine i sve popularnije cvijeće jer se trenutno uređuju dvorišta i terase. Međutim , zbog novonastale situacije u aprilu i maju mjesecu smanjen je broj zakupaca tezgi . U aprilu je sklopljen  101 ugovor , a u maju  oko 120 ugovora, iako je plan bio 150, kažu nadležni.

Bijeljinska  Zelena  pijaca jedna je  od rijetkih koja je radila od početka pandemije virusa korona na našim prostorima.

Neizvjesna situacija i ograničeno kretanje starijim licima doveli su do smanjenog broja zakupaca tezgi u aprilu i maju mjesecu.

Za rad gradske pijace u Bijeljini mart , april i maj mjesec su “udarni” za rad. Tokom ova tri mjeseca sklopi se i do 150 ugovora sa zakupcima tezgi.

Od utorka je na pijaci dozvoljen rad do 16.30 radnim danima, a vikendom od 7 do 14 časova.

Novonastala situacija uzrokovana virusom korona nije uticala na proizvodnju, pa je ponuda voća i povrća bogata u ovo doba godine.

Zakupci tezgi na bijeljinskoj Zelenoj pijaci zadovoljni su radom. Iako je “korona” uticala na poslovanje srećni su što se život polako vraća u normalu.Danica Perić na gradskoj pijaci radi preko dvije decenije. Ovakvu situaciju nikada ranije nije doživjela.

Ana Dragojlović iz Amajlija kod Bijeljine dugi niz godina bavi se poljoprivrednom proizvodnjom.

Na pijaci,  koja posluje u sastavu Akcionarskog društva „Komunalac“, svakodnevno mogu da se kupe, svježe voće i povrće, domaći mliječni proizvodi te svježa piletina. Pijaca raspolaže sa više od 300 stolova.

Pratite nas i na društveni mmrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.