U maju 94 saobraćajne nezgode, 30 odsto sa stradalim licima

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u maju su evidentirane 94 saobraćajne nezgode od kojih 30 odsto sa stradalim licima, izjavio je danas inspektor u Sektoru za bezbjednost saobraćaja u ovoj upravi Radenko Knežević.

“U ovim saobraćajnim nezgodama 43 lica su povrijeđena, od kojih 11 teže, a 32 lakše. Najveći broj teže povrijeđenih lica registrovan je na podučju Bijeljine – šest, a potom u Šamcu pet”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je naveo da se po 15 saobraćajnih nezgoda dogodilo zbog nepropisne brzine kretanja i nepropisnog odstojanja, a 11 udesa zbog nepropisne vožnje unazad.

“Vozači pod dejstvom alkohola uzrokovali su 18 saobraćajnih nezgoda ili 19 odsto od ukupnog broja registrovanih”, rekao je Knežević.

On je dodao da je u maju evidentirano 2.090 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja iz kojeg je isključeno 30 vozila i 214 vozača, od kojih 189 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Govoreći o javnom redu i miru, Knežević je rekao da je u maju počinjeno 49 prekršaja ili za oko 17 odsto manje nego u istom mjesecu lani.

“Nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a najveći broj slučajeva – 35 izvršilo je po jedno lice”, naveo je Knežević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *