U kasi 61,2 miliona KM više za penzije

Budžet Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske za ovu godinu iznosi 1,29 milijardu maraka i veći je za 61,2 miliona KM u odnosu na prošlu godinu.

Navedeno je to u Planu i programu rada Fonda PIO RS za 2022. godinu koji je razmatran i usvojen na posljednjoj sjednici Vlade Republike Srpske.

Kako su za “Glas Srpske” naveli u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje RS, od ukupnog ovogodišnjeg budžeta, 1,27 milijarde ili 98,5 odsto su rashodi za prava, odnosno, penzije i isplatu penzija, a svega 1,46 odsto administrativni troškovi. U svim drugim segmentima i sektorima rada, planovi su na nivou prošle godine, koja je kako ističu u ovom fondu bila najuspješnija u dosadašnjem radu i poslovanju.

– To omogućava ostvarenje ključnih poslova, kao što je rješavanje prava iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja i isplatu penzija – naveo je šef Kabineta službe za odnose s javnošću u Fondu PIO, Tihomir Joksimović.

Prema podacima Fonda PIO, od 2013. godine do danas penzije u Republici Srpskoj uvećane su za 41 odsto, što je, procentualno, više od rasta plata u posmatranom periodu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.