U junu 18 požara na niskom rastinju

Bijeljinski vatrogasci su tokom talasa vrućina u junu ugasili 18 požara na niskom rastinju koji su izazvani ljudskom nepažnjom, a u istom periodu lani bile su četiri intervencije na otvorenom, rekao je Srni zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Dejan Balorda.

Balorda je naveo da su od početka godine imali 24 intervencije na požarima na otvorenom, a ukupno 160 intervencija u kojima je ukupna materijalna šteta procijenjena na 264.000 KM.

Šteta od požara u prošloj godini procijenjena je na 640.000 KM.

Balorda je pozvao građane da u ovakvim vremenskim okolnostima sa izuzetno visokom temperaturom ne pale vatru na otvorenom, upozoravajući da se ona vrlo lako pretvara u požar.

Vatrogascima pod punom opremom nije lako da tokom talasa vrelina gase požare na otvorenom, naveo je Balorda, pogotovo što se dešava da istovremeno intervenišu na dva ili više mjesta.

On je dodao da ljudstva i opreme imaju dovoljno, 56 operativaca i 19 vatrogasnih vozila.

Ove godine nije bilo povređivanja među bijeljinskim vatrogascima, a vatrogasac koji je prošle godine povrijeđen prilikom intervencije od eksplozivne naprave i imao nekoliko gelera u tijelu, oporavio se i ponovo radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *