U Italiji za dan umrlo 670 ljudi, najviše do sada

Broj preminulih u epidemiji virusa korona u Italiji porastao je za 627 na 4.032, izjavili su danas zvaničnici.

Italija je juče premašila Kinu po broju preminulih od veoma zaraznog virusa korona.

Do danas, u Italiji dnevno nije bilo više od 475 smrtnih slučajeva dok je u Kini gdje je usporio rast oboljelih nikad nije prijavljeno više od 150 umrlih.

Ukupan broj zaraženih u Italiji porastao je sa 41.035 na 47.021.

Najteže je pogođen region Lombardija na sjeveru Italije gdje je situacija i dalje kritična pošto su prijavljena 22.264 zaražena i 2.549 preminulih.

BROJ ZARAŽENIH RASTE U CENTRALNIM DijELOVIMA I NA JUGU ITALIJE

Italija, zemlja najteže pogođena pandemijom virusa Covid-19, nakon što je žarište zaraze bilo na sjeveru sad se suočava sa svakodnevnim rastom broja zaraženih i u centralnom dijelu i južnim regionima, a naročito u Laciju, Kampaniji i Pulji.

Bolnice u centralnom i južnom dijelu Italije pripremaju se da prihvate nove pacijente zaraženih virusom Covid-19 pošto njihov broj svakodnevno raste, posebno u ta tri regiona.

U isto vrijeme zdravstvene ustanove na jugu Italije, među kojima je i turistički centar Pulja, upozoravaju da nisu opremljene jednako kao bolnice u ekonomski jačem dijelu zemlje na sjeveru.

Prema podacima italijanske Civilne zaštite, u Laciju je od 9. Do 19. marta uveče zabilježen rast broja zaraženih sa 102 na 823. U Kampaniji sa 120 na 652, u Pulji sa 50 na 478 slučajeva. Na Siciliji sa 54 na 340, a u Kalabriji sa 11 na 169.

Ocjenjuje se da je do porasta broja zaraženih u južnim italijanskim regionima dolazi zbog hiljada ljudi koje su pobjegle iz žarišta virusa u Lombardiji na sjeveru zemlje nakon što su tamo proglašene mjere karantina, a koje su ubrzo proširene na cijelu državu.

Lokalni zvaničnici su kazali da broj zaraženih raste na jugu Italije, ali da nema novih žarišta virusa Covid-19.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *