U Grosberenu prikupljeno 230 humanitarnih paketa /VIDEO/

Najugroženijim stanovnicima Bijeljine biće podijeljeno oko 230 humanitarnih paketa koji su dopremljeni iz Parohije evangelističke crkve u Grosberenu u Njemačkoj, saopšteno je iz Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja “Otaharin”.

Već punih 18 godina humani članovi Parohije evangelističke crkve iz Grosberena prikupljaju i dopremaju humanitarnu pomoć, a saradnja ove parohije sa Centrom za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja datira još iz 2004. godine.

U proteklih 18 godina ovi humanitarci su prikupili i dopremili 1.000 paketa humanitarne pomoći, navodi se u saopštenju.

Ova humanitarna pomoć se distribuiše u Bijeljini i Živinicama, a namijenjena je korisnicima usluga Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja “Otaharin”, Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama “Nada”, korisnicima usluga Centra za socijalni rad Bijeljina, te Udruženja “Vrati mi osmijeh” iz Živinica.

Posebnu pažnju pri prikupljanju i distribuisanju humanitarne pomoći članovi Parohije evangelističke crkve iz Grosberna posvećuju prvačićima kojima uljepšavaju prve školske dane.

“Svoje prijateljstvo i humanost pokazivali su u najtežim vremenima, te njihova podrška nije izostala ni u toku pandemije virusa korona. Sa pravom ih već smatramo, ne samo donatorima, nego iskrenim i dragim prijateljima koji su svjesni problema sa kojima se suočavaju naši korisnici i koji su spremni da svake godine ulože izuzetan trud kako bi u svojoj parohiji prikupili humanitarnu pomoć – odjeću, obuću, školski pribor i igračke”, navodi se u saopštenju.

Podjela humanitarne pomoći odvija se u saradnji Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja, Centra za socijalni rad Bijeljina i Gradske organizacije Crvenog krsta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *