U Gimnaziji održano predavanje profesora Gordana Živića /VIDEO/

Danas je u gimnaziji Filip Višnjić održano predavanje na temu ekologije i zaštite određenih ugroženih vrsta na kome su profesor Živić i učenici Gimnazije imali priliku da porazgovaraju na temu određenih životinjskih vrsta koje su pred izumiranjem.

Ugrožene vrste poput tigrova, vakita delfina, mnogobrojni sisari, danas su bili tema ovog predavanja organizovanog u gimnaziji Filip Višnjić. Profesor Gordan Živić je pojedinac koji se rijetko sreće, a već godinama unazad se trudi da svoje učenike probudi iz dogmatskog drijemeža i ukaže im na probleme izumiranja sve većeg broja životina. Prema njegovim rječima, vakita delfina na svijetu je svega 14 dok nas ljudi ima 8 milijardi.

U čitavoj priči vezanoj za zaštitu životne sredine koju sprovodi već godinama, profesor Živić nije sam jer se učenici naročito četvrtih razreda trude da mu pomognu u osvješćenju svojih vršnjaka a i šire populacije. U neformalnom razgovoru, saznali smo da je učenica četvrtog razreda, Sara Anđelić zaljubljenik u prirodu i da joj je izuzetno važno da se o ovoj temi što više govori ne bi li se probudila svijest kod ljudske populacije. Kako kaže, krenuli su sitnim koracima ka uspjehu.

Predavanju su prisustvovali učenici zainteresovani za ovu temu, a rukovodstvo Gimnazije Filip Višnjić, tu je da pomogne svima kojima je cilj da šire svijest o ekološki važnim temama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *