U dva ugostiteljska objekta zatečeno više od 100 ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su proteklog vikenda u dva ugostiteljska objekta u Ribniku i Banjaluci zatekli više od 100 lica, čime su počinjena krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad su u noći između petka i subote, 11. i 12. septembra, u ugostiteljskom objektu u Ribniku zatekli 123 gosta, te oduzeli dvije teleskopske palice i gasni pištolj.

O ovom događaju je informisan dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su u noći između subote i nedjelje, 12. i 13. septembra, u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, koji je radio i poslije radnog vremena, zatekli oko 100 lica, čime je prekršena odluka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijski službenici MUP-a su akrivnosti proteklog vikenda sproveli u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama.

Iz MUP-a Srpske navode da kontinuirano sprovode pojačanu kontrolu poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

MUP Srpske pozvao je građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

S ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, pripadnici MUP-a nastaviće sa sprovođenjem mjera i radnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *