U Donjoj Trnovi obilježeno 80 godina od ustanka protiv fašizma /VIDEO/

Na spomen-obilježju palim borcima Narodnooslobodilačkog rata /NOR/ u Donjoj Trnovi kod Ugljevika obilježeno je  80 godina od dizanja ustanka protiv fašizma. Na ovom spomeniku upisana su imena 3.278 palih boraca , žrtava NOR-a.

Memorijalni kompleks u Donjoj Trnovi kod Ugljevika je  mjesto sjećanja na borbu protiv fašizma. Tim povodom i ove godine je u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama organizovano obilježavanje 80 godina od podizanja ustanka u ovom kraju protiv fašizma.

On je zahvalio brojnim delegacijama koje su učestvovale u ovoj manifestaciji, posebno onima koji su došli iz Vojvodine i Srema, koje vežu neraskidive veze iz Drugog svjetskog rata.

Opština Ugljevik njeguje tradiciju borbe protiv fašizma. Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić je naglasio važnost kulture sjećanja na sve žrtve u borbi protiv fašizma.

Povodom obilježavanja 80 godina od podizanja ustanka u ovom kraju protiv fašizma položeni su vijenci i cvijeće. Zajedno sa brojnim delegacijama, vijenac na spomen-obilježje položio je i pomoćnik vojnog atašea ambasadora Ruske Federacije u BiH Sergej Kuklev.

U ime Narodne skupštine Republike Srpske vijenac je položio narodni poslanik Dalibor Stević iz Bijeljine, koji je poručio da jubilarna godišnjica dolazi u trenutku kada sile koje su tada pobijeđene, u dijelu međunarodne zajednice, ponavljaju određene retrogradne ideje koje su nekada zacrnile cijeli svijet.

U kosturnici ovog spomen-parka iz Drugog svjetskog rata pohranjeni su posmrtni ostaci 567 palih boraca, a na mermernim pločama upisana su imena 3.278 palih boraca i žrtava iz NOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *