U Bijeljinu stigli učesnici “Krsnog hoda za Republiku Srpsku”

Pred Saborni hram u Bijeljini juče su stigli učesnici “Krsnog hoda za Republiku Srpsku” koji su pet dana pješačili od Beograda noseći krst i ikone i poruku bratske ljubavi.

Organizator “Krsnog hoda za Republiku Srpsku” Radojko Ljubičić rekao je novinarima da je njihov cilj da se duhovno povezuje srpski narod, da se povežu Srbija i Republika Srpska.

“Tradicija hodočašća sa porukom ljubavi i mira traje 14 godina, najstariji učesnik Nikola Krgušić ima 85 godina, ali dolaze i mladi koji drže do naše pravoslavne vere, a putem nas vidi veliki broj ljudi kako nosimo krst i verovatno se svi malo prenu i sete koliko je važno čuvati svoju veru”, rekao je Ljubičić.

On je dodao da se za tih 14 godina dosta toga promijenilo, da se duhovno mijenja atmosfera i da se zbližavaju Srpska i Srbija, navodeći kao primjer uvođenje zajedničkog praznika Dana srpskog jedinstva.

Najstariji hodočasnik Krgušić poručio je sunarodnicima da čovjek sve može da uradi ako ima volju, dok je učesnik krsnog hoda Kosta Stjepanović naveo da je njihov cilj omasovljenje i uključivanje mladih uovu tradiciju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *