U bijeljinskim vrtićima traži se mjesto više /VIDEO/

Uprkos proširenju smještajnih kapaciteta u javnim i privatnim vrtićima na području Bijeljine, potražnja za boravkom mališana u ovim obrazovnim ustanovama neprestano raste. Liste čekanja i dalje su prisutne , a iz dječijeg vrtica Čika Jova Zmaj najavljuju do kraja godine otvaranje još jednog objekta.

Samo neki od problema sa kojima se roditelji djece vrtićkog uzrasta susreću jesu duge liste čekanja, kapaciteti i u javnim, a i privatnim vrtićima ubrzanim tempom se popunjavaju, pa se gotovo svakodnevno traži mjesto više. Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini u novoj radnoj godini ima 800 djece i listu čekanja sa 165 djece, ali i plan za dalje proširenje kapaciteta ove javne ustanove, naveo je direktor vrtića Slaviša Vujanović. Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da će do kraja godine, u saradnji sa Skupštinom grada Bijeljina i Gradskom upravom, biti otvoren još jedan objekat vrtića sa 45 mjesta, u mjesnoj zajednici Vuk Karadžić, u sklopu Petropavlovskog hrama.

I iz privatne obrazovne ustanove Vrtica „Dragan i Zoran“ svjedoče veliku zainteresovanost roditelja da njihovo dijete provede vrijeme i uči u ovoj ustanovi.

Pored problema smještajnih kapaciteta na kojim je dodatno potrebno raditi, Skupština grada Bijeljina donijela je odluku kojom se smanjuje cijena boravka djece u privatnim vrtićima, i to je naišlo na pozitivne reakcije kako roditelja, tako i uprave javnih i privatnih ustanova.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević prethodno je istakao da djeca koja idu u privatne vrtiće i djeca koja su smještena u javni vrtić „Čika Jova Zmaj“ moraju imati jednak tretman lokalne zajednice. Usvajanjem odluke kojom bi se pomoglo roditeljima da lakše izdvoje finansijska sredstva iz kućnog budžeta, kako bi I njihova djeca isla u predškolsku ustanovu, subvencije su se sa dosadašnjih 20 odsto povećale na 30 odsto.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *