U Bijeljini realizovana kampanja „Lako je brzinu smanjiti” /VIDEO/

U okviru kampanje “Lako je brzinu smanjiti” predstavljen je na Gradskom trgu u Bijeljini simulator prevrtanja vozila i kosa ravan, a za najmlađe učesnike u saobraćaju postavljen je dječiji poligon. Ovakve aktivnosti biće održane u još nekoliko gradova u Srpskoj, s ciljem da se poveća nivo svijesti o bezbjednosti saobraćaja.

Brzina je jedan od osnvnih rizika u saobraćaju i naučno je dokazano da povećanje brzine u slučaju nastanka udesa dovodi do većih udarnih brzina i težine tjelesnih povreda, rečeno je u Bijeljini.

Brojna istraživanja su pokazala, da upravo oni koji prekoračuju brzinu u saobraćaju mahom čine i druge saobraćajne prekršaje. Prema raspoloživim podacima, više od 50 odsto vozača vozi brzinom do 10 kilometara na čas iznad ograničenja.

Stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja za četiri mjeseca ove godine je povoljno, ocjenjuju u bijeljinskoj policiji.

U okviru kampanje “Lako je brzinu smanjiti” predstavljen je na Gradskom trgu simulator prevrtanja vozila i kosa ravan, a za najmlađe učesnike u saobraćaju postavljen je dječiji poligon.

Šef kabineta gradonačelnika bijeljine zahvalio je organizatorima što su prepoznali Bijeljinu kao mjesto u kojem će ova akcija biti sprovedena.

Prethodno je održano predavanje “Kad se život preokrene” za učenike srednjih škola u bijeljinskom Centru za kulturu, gdje je Milan Srdić iz Novog Sada ispričao da je prije 14 godina vozio motor bez opreme, doživio nezgodu, povrijedio kičmu i probio glavu na dva mjesta. Bojan Šuvira je, takođe, ispričao svoje loše iskustvo iz saobraćaja.Nastaradao je kaže prije deset godina, kada je imao 21. godinu.

Predavanja su, sa izuzetnom pažnjom, poslušali učenici okupljeni u velikoj sali Centra za kulturu.

Cilj ovog predavanja je kažu u Agenciji za bezbjednost saobraćaja da učenicima završnih razreda srednjih škola skrenu pažnju, da kao budući vozači obrate pažnju na brzinu kretanja vozila i poštovanje svih saobraćajnih propisa, kako bi se izbjegle tragične posljedice.

Ovakve aktivnosti u okviru kampanje “Lako je brzinu smanjiti” biće održane u još nekoliko gradova u Srpskoj, među kojima i u Istočnom Sarajevu. Važno je povećati nivo svijesti o bezbjednosti saobraćaja kako bi smanjili represiju i tako uticali na smanjenje saobraćajnih nezgoda na putevima Srpske, poručeno je iz Bijeljine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.