U Bijeljini promovisana slikovnica “Lea i njen dijabetes” /VIDEO/

U susret obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa u Bijeljini je promovisana slikovnica “Lea i njen dijabetes”. Slikovnica je namijenjena najmlađoj populaciji oboljeloj od dijabetesa, kao i njihovim roditeljima i prijateljima. Lea je u ovoj slikovnici ispričala svoju priču kojom je ohrabrila djecu sa dijabetesom i pokazala im da nisu sami u njihovoj borbi.

Dijabetes je hronično oboljenje koje je u porastu posljednjih godina, a na žalost među oboljelima je sve više i djece. Na području bijeljinske regije najmlađi pacijent ima samo dvije godine. I autorki slikovnice “Lea i njen dijabetes” ova bolest je dijagnostifikovana kada je imala dvije godine, već sa šest godina počela je kaže da shvata šta je dijabetes.

Zbog činjenice da u Bosni i Hercegovini nema materijala za djecu koja boluju od dijabetesa, namjera autorke slikovnice je bila da napravi edukativnu i zabavnu ilustrovanu knjigu kako bi djeci sa dijabetesom pomogla da bolje razumiju šta im se dešava. Lea je imala viziju da na maštovit i slikoviti način opiše kako je živjeti s dijabetesom i kako voditi normalam i zdrav život.

Knjiga je napisana u prvom licu, a glavna junakinja objašnjava oboljenje jednostavnim jezikom kao i svakodnevne situacije sa kojima se suočava. Lea i njena slikovnica će posjetiti desetak gradova širom BiH u susret obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa. Podršku autorki u organizaciji promocije slikovnice širom BiH pružile su kompanije Roche Bosna i Hercegovina i Medicom. Podršku promociji slikovnice u Bijeljini dala je i Prim. dr Draženka Subotić sa svojim pacijentima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *