U Bijeljini otvoren 76. svjetski kup u harmonici /VIDEO/

Svjetski kup harmonike koji se prvi put organizuje u Republici Srpskoj svečano je sinoć otvoren u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini, gdje će do 9. septembra trajati smotra najboljih umjetnika na harmonici iz 30 zemalja svijeta.

U ime organizatora ovog svjetskog događaja Slaviša Perić poželio je dobrodošicu učesnicima u svom rodnom gradu i zahvalio svima koji su pomogi organizaciju kupa, posebno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je visoki pokrovitelj manifestacije što je, kako je naveo, prepoznao njen značaj za Srpsku.

Na svečanom otvaranju bili su predstavnici političkog i kulturnog života Republike Srpske, BiH i grada domaćina, među kojima su izaslanik predsjednika Republike Pero Simić i Nataša Sijerić kao izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević pozdravio je goste i poželio da iz Semberije ponesu najljepše uspomene, navodeći da je svijet okupljen u Spskoj i u umjetnosti razlog za ponos.

Svjetski kup harmonike održava se u organizaciji Svjetske konfederacije akordeonista, udruženja umjetnika “Artist” Bijeljina i Muzičke škole “Kornelije Stanković” Ugljevik.

Uoči svečanog otvaranja predsjednik Svjetske organizacije akordeonista Mirko Paterini rekao je novinarima da su njegove impresije o ovogodišnjem svjetskom kupu visoke i zahvalio svima koji su podržali njegovu organizaciju, te poželio sreću učesnicima.

Član Svjetske organizacije akordeonista iz Rusije Aleksandar Selivanov istakao je da su takmičari, izvođači na harmonici sa balkanskog prostora, uvije bili jaki i zauzimaju najbolja mjesta na takmičenjima.

Slaviša Perić, delegat i počasni potpredsjednik Svjetske konfederacije akordeonista, rekao je novinarima uoči svečanog otvaranja Svjetskog kupa harmonike da je ova najprestižnija smotra harmonikaša okupila u Republici Srpskoj više od 400 direktnih učesnika, članova žirija, delegata i takmičara.

“Ponosan sam što smo organizovali ovaj istorijski događaj na našim prostorima u ugostili učesnike iz 30 zemalja”, rekao je Perić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *