U Bijeljini organizovan fudbalski turnir pod sloganom ”Zajedno možemo sve” /VIDEO/

U okviru projekta “Društvena uključenost kroz timske sportove i obrazovanje: Sportom za promjenu” koji organizuje udruženje “Otaharin” u Bijeljini je održan turnir koji kombinuje sport i aktivnu inkluziju djece iz socijalno ugroženih kategorija.

Već pet godina udruženje “Otaharin” sprovodi projekat “Društvena uključenost kroz timske sportove i obrazovanje, ovog puta pod nazivom “Sportom za promjenu”, a podržan je od strane Care international. U sklopu tog projekta održano je sportsko takmičenje za djecu u O.Š Jovan Dučić.

U bijeljinskim osnovnim školama trenutno nastavu pohađa 107 učenika romske nacionalnosti. Najveći broj njih ide u o.š. Jovan Dučić.

Turnir kombinuje sport i aktivnu inkluziju djece iz socijalno ugroženih kategorija, kažu iz udruženja “Otaharin”.

Koliko su sportske i slične aktivnosti važne u socijalizaciji djece i kako utiču na formiranje njihove ličnosti, pitali smo stručnjake.

Kroz projekat “Društvena uključenost kroz timske sportove i obrazovanje” do sada je prošlo više od 300 djece. Sam program ima inovativni pristup u inkluziji djece i pod tim se podrazumijeva da djeca ne dobijaju samo sportske nego i određene društvene vještine koje su im neophodne kako bi sutra na najbolji način bili uključeni u društvo. 

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *