Svečano obilježeno 60 godina postojanja KK Radnik

Košarkaški klub /KK/ “Radnik” Bijeljina obilježio je danas 60 godina postojanja svečanom sjednicom koja je okupila mnoge bivše članove, košarkaše, brojne goste, sadašnje igrače, navijače – građane.

Osim svečane sjednice Kluba u Centru za kulturu “Semberija”, večeras je otvorena i izložba fotografija složenih hronološkim redom najvažnijih događaja od 1961. godine do danas, a premijerno je prikazan i film “Plava zona” o stvaranju “Radnika” i njegovom razvoju.

Predsjednik Skupštine kluba Miodrag Stojanović rekao je novinarima da je ovo veliki dan za mnoge koji su proveli određeno vrijeme u klubu uz napomenuo da prve generacija sada imaju unučad koja igra košarku.

On je naglasio da je 40 godina u košarci i da je to neraskidivo vezano za njegovo odrastanje, život, vaspitanje, za njegovo formiranje kao ličnosti.

“Večerašnja organizacija svečanosti povodom 60 godina postojanja, mladi ljudi koji su sada tu, sinergija koja postoji među njima daje mi vjeru da će `Radnik` još dugo postojati”, rekao je Stojanović.

Sportski direktor KK “Radnik” Bijeljina Vladimir Vulović rekao je da su ove godine peti put postali šampion Republike Srpske i tako se vratili u Premijer ligu, u najelitnije takmičenje u BiH.

“Trenutno smo u procesu formiranja ekipe za sve izazove koji nas očekuju u Premijer ligi, a očekujemo i nekoliko pojačanja koja uskoro dolaze, te sam ubijeđen da ćemo biti više nego konkurentni u eminentnom takmičenju”, istakao je Vulović.

Prema njegovim riječima, “Radnik” ima sve selekcije od predpionira do seniorskog tima, te je trenutno šest selekcija koje se takmiče u sedam takmičenja.

Vulović je naglasio da mladi stvaraju izuzetno dobre rezultate, dodajući da je Klub rekonstruisan u prethodnih nekoliko godina, te se očekuje da će iz godine u godinu sve više rasti i postizati sve značajnije rezultate.

Predsjednik KK “Radnik” Mladen Petrović ponosan je što je na čelu ovakvog kluba, koji svijetli i stoji kao bastion i simbol grada Bijeljina. “Mnogo truda je uloženo ove godine za formiranje Kluba za Premijer ligu, za obilježavanje ovog dana”, naveo je Petrović.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević istakao je da “Radnik” ima najveću tradiciju u okviru Košarkaškog saveza Srpske i više puta je bio prvak Srpske.

On je naglasio da je Košarkaški savez Republike Srpske ove godine uručio i plaketu “Radniku” za izuzetan doprinos razvoju košarke i za 60 godina postojanja.

“Meni to znači i malo više, jer sam svoj košarkaški vijek proveo u ovom klubu, tako da sam tu da pomognem, uvijek, za bilo šta”, rekao je Đurđević.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.