U Bijeljini održan protest protiv nasilja nad ženama /VIDEO/

Povodom teškog zločina, koji se prošle sedmice desilo u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović u direktnom prenosu na Instagramu, ubio svoju nevjenčanu suprugu pred njihovim djetetom, a kasnije još dva lica, dok je tri ranio, sinoć je, kao i u brojnim gradovima BiH, u Bijeljini održano protestno okupljanje, koje je organizovalo udruženja žena “Lara”.

Brojni građani Bijeljine, zgroženi onim što se desilo prije nekoliko dana, izašli su sinoć na gradski trg kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog sve češćeg brutalnog nasilja nad ženama, koje u našem društvu nerijetko prolazi nekažnjeno. Okupljeni su nosili tranparente na kojima je između ostalog pisalo: “Danas u Gradačcu, u kom gradu sutra?”, “Zaustavimo nasilje prema ženama”, “Nijedna žena više”…

Iz Lare su, osim izražene solidarnost i podrške žrtvama i porodicama žrtava zločina u Gradačcu,  upozorili sve nadležne da ovaj slučaj treba do kraja da bude razjašnjen, jer je, kažu, nažalost, ovaj slučaj pokazao koliko institucije nedovoljno i neadekvatno primjenjuju zakonske propise o zaštiti žena od nasilja.

Pridružujemo se onima koji smatraju da treba pooštriti kaznenu politiku u situacijama nasilja u porodici, kao i za djela nasilja prema ženama. Možda bi trebalo razmisliti o uvođenju kaznenog djela femicida u krivični zakon”, poručeno je sa sinoćnjeg skupa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *