U Bijeljini obilježen Dan pobjede nad fašizmom /VIDEO/

Polaganjem vijenaca ispred bista narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, delegacija Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Bijeljina obilježila je  Dan pobjede nad fašizmom jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva koji ne smije biti zaboravljen.

Najveći doprinos u pobjedi nad fašizmom dala je Sovjetska armija, a svoj doprinos borbi dala je i Semberija, koja ima devet narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, posjetili su članovi Gradske skupštine SUBNOR-a Bijeljina i poštovaoci narodnooslobodilačke borbe danas u Gradskom parku gdje su ispred bista narodnih heroja položeni vijenci i cvijeće, čime je obilježen Dan pobjede nad fašizmom.

Mlađe generacije malo znaju o ovom dijelu svoje istorije zbog pokušaja njene revizije i omalovažavanja partizanskog pokreta, ali je istorija svakoga smjestila tamo gdje pripada, kažu u SUBNOR-u Bijeljine.

Narod sa ovih prostora treba da baštini kulturu sjećanja i oda počast svim žrtvama fašizma, jer su slobodu koju su donijeli platili životom. Na njih nikad ne smiju da padnu sjenke zaborava,  poručeno je iz  Gradske skupštine SUBNOR-a Bijeljina.

I u memorijalnom kompleksu u Donjoj Trnovi danas je polaganjem vijenaca i odavanjem počasti žrtvama fašističkog terora obilježen Dan pobjede nad fašizmom.

Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na antifašističku prošlost i da njene tekovine koristimo za stabilizaciju naših prilika i otvaranje novih perspektiva mladim generacijama, poručili su danas okupljeni kraj bista narodnih heroja u bijeljinskom Gradskom parku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *