U Bijeljini neće doći do poskupljenja vode /VIDEO/

U oktobru mjesecu 2020.godine na 40. sjednici Skupštine Grada Bijeljina usvojena je odluka o smanjenju cijene vode za 10%. Tada je ovo umanjenje najavljeno kao prvi korak od planiranih 30%. Do danas naredni korak nije učinjen.

Kada je cijena vode u pitanju i u  avgustu 2022.godine ostali smo na umanjenju od 10% I plaćamo za 1 metar kubni vode 1,17 KM ,a za one stanovnike dijelova grada koji je obuhvaćen projektom kanalizacije plaćamo još 1,17 KM po metro kubnom za kanalizaciju. Do najavljenog pojeftinjenja do 2023. od preostalih 20% sigurno neće doći,ali ono što ohrabruje je da bar neće doći do novog poskupljenja.

S obzirom da u Bijeljini pojedini dijelovi grada nisu priključeni na gradsku kanalizaciju fekalni otpad se odvozi  od strane preduzeća Vodovod i Kanalizacija. Postoje dvije vrste ugovora koje korisnici mogu da potpišu za ove usluge, jedna je redovno održavanje septičkih jama na mjesečnom nivou, a druga vrsta ugovora je održavanje po potrebi po metru kubnom.

Građani ovim putem mogu dobiti ne samo crpljenje septičkih jama, nego i temeljno čišćenje septičkih jama i čišćenje priključnih instalacija fekalnog sistema.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *