Festival “Baro drom” 25. i 26. avgusta /VIDEO/

U Bijeljini će 25. i 26. avgusta po prvi put biti održan Festival “Baro drom” koji slavi i promoviše romsku kulturu, tradiciju i jezik. Organizator ovog događaja je Udruženje građana “Otaharin” uz podršku Gradske uprave i Vlade Norveške.

Edukativne radionice, književne večeri, koncerti te u svakom smislu šarolik i bogat kulturno umjetnički program očekuje Bijeljince, te brojne turiste i putnike namjernike, koji borave u srcu ravnice 25. i 26. avgusta. U našem gradu biće održan dvodnevni festival “Baro Drom” – “Dug put”. Ovaj festival se po prvi put održava u Bijeljini i jedinstven je na prostorima zapadnog Balkana. Slavi i promoviše romsku kulturu, tradiciju i jezik. Uči nas i o dugom putu koji su Romi prošli o kojim još uvijek putuju ka potpunoj društvenoj uključenosti i prihvatanju.

Drugog festivalskog dana biće održan koncert operske dive Nataše Tasić Knežević, profesorke solo pevanja, i solistkinje Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Posjetioci festivala imaće priliku da pogledaju izložbu “Znameniti Romi svijeta” u Galewriji Centra za kulturu, te izložbu “Romi narod vatre i slobode” koja je postavljena u Muzeju Semberije.

Organizator festivala je Udruženje građana “Otaharin” uz podršku Gradske uprave Bijeljina. Sredstva za organizaciju festivala izdvojila je Vlada Norveške. Organizatori izražavaju očekivanje da će ovaj festival postati tradicionalni događaj u kalendaru kulturnih dešavanja na lokalnom nivou.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *