U Banjaluci marš “Besmrtnog puka” i polaganje vijenaca /VIDEO/

U Banjaluci je danas, u prisustvu najviših zvaničnika RS obilježen Dan pobjede nad fašizmom. Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je tim povodom da je naša istorija, istorija srpskog naroda, stradalnička i časna, istorija narodne pobjede.

Ovaj dan pripada svima koji su stradali u četiri godine rata koji je nametnuo fašizam. Borba je bila časna, mnogi su dali živote jer su smatrali da je to časno – rekao je Dodik. Istakao je da je narodno oslobodilačka vojska nesumnjivo bila antifašistička, te da su Srbi su imali i otadžbinski pokret.

Predsjednik Dodik istakao je da je istorija srpskog naroda stradalnička i časna, istorija narodne pobjede, te da je Srpska antifašistički projekat.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da je zvanična politika Srpske antifašistička i da ona s punim pravom slavi antinacističke i antifašističke datume na ovim prostorima.

Dan pobjede nad fašizmom je istorijski dan za sudbinu cijelog svijeta, izjavio je ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov nakon polaganja vijenaca na Spomenik žrtvama fašizma na Trgu palih boraca u Banjaluci.

Povodom 78 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu širom RS položeni su vijenci i odata počast poginulim borcima i civilima.U Banjaluci je danas održan i  marš “Besmrtnog puka” od Trga Krajine do Trga palih boraca povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *