U akciji “Klašnik” oduzeto oko 1.600 grama amfetamina

Dva lica iz Banjaluke čiji su inicijali D.K. i D.V. uhapšena su u policijskoj akciji “Klašnik” usmjerenoj na sprečavanje zloupotrebe droga u kojoj je oduzeto više od kilogram i po amfetamina i oružje, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva, izvršen je pretres na tri lokacije na području grada, kao i putničkog vozila.

Tom prilikom oduzeto je 1.626 grama amfetamina, puška M24, pištolj i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima.

Lica D.K. i D.V. uhapšena su u subotu, 4. novembra, a terete se za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne ili toplotne energije ili prirodnog gasa.

Prilikom pretresa prostorija koje koristi lice D.K. utvrđeno je da je izvršeno priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno se trošila električna energija, navodi se u saopštenju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv uhapšenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Akciju “Klašnik” sprovode Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *