Twitter omogućio negativno ocjenjivanje objava, ali postoji caka

Iako će korisnici uvođenjem novih funkcija moći da izraze i negativno mišljenje prema nečijoj objavi na Twitteru, ipak neće imati nikakav uvid u to koliko drugih korisnika dijeli njihovo mišljenje.

Twitter je uveo nove mogućnosti u obliku opcija “Downvote” i “Dislike”, što korisnicima omogućava da izraze svoje neslaganje ili nepovjerenje prema određenom sadržaju.

Ipak postoji i “caka” – samo autor objave na Twitteru će moći da vidi statistiku u vezi sa brojem downvote i dislike opcija, koju je primio nakon objave.

Dva velika Big Tech preduzetnika, Mark Andresen i Ilon Mask, izrazili su zadovoljstvo navedenim novim Twitterovim opcijama.

Mark Andresen dao je to do znanja objavom na Twitteru. Dodao je da korisnici mogu učiniti Downvote javno vidljivim, prikazivanjem ekrana reakcija na njihove objave u novoj objavi na Twitteru.

Twitterova funkcija Downvote je “taster” koji bi korisnici trebalo da pronađu u donjem dijelu objave, uz lajkove, retweet, dijeljenje i opciju podešavanje označenu s tri tačke.

Autor objave može vidjeti negativnu statistiku, ali zato drugi korisnici Twittera ne mogu da vide koliko je negativnih glasova dobio, čime se izbjegava negativna konotacija same objave.

Šef Tesle i SpaceX-a Ilon Mask takođe je pokazao slaganje s uvođenjem navedenih opcija u odgovoru na Andersenovu objavu. Kratko i jasno, Mask je poručio jednom riječju – “Da”.

(B92.net)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *