Turistima dostupan eno i gastro vodič Srpske

Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/ izdala je brošuru namijenjenu stranim i domaćim gostima, koja je svojevrstan vodič za gastro i eno kulturu Srpske.

Iz TORS-a je saopšteno da su u brošuri predstavljena dobro poznata jela poput: cicvare, uštipaka, sarme, pure, pasulja, pite, jagnjetine ili teletine ispod sača, prasećeg pečenja i ribe.

“S obzirom na to da nam je kuhinja jako slična sa zemljama u regionu, ipak smo izdvojili nešto što možemo reći da je karakteristično za naše prostore kao što je: sir trapist, romanijski skorup, janjski kajmak, nevesinjski sir iz mjeha, banjalučki ćevap, te hercegovački pršut”, navodi se u saopštenju.

U brošuri je predstavljena i ponuda domaćih vinarija, sa akcentom na one koje imaju degustacionu salu, poput podruma “Jungić”, “Vukoje” i “Anđelić”.

“Ovdje su, takođe, predstavljeni i rakija – piće po kojem ove prostore zasigurno svi znaju, kao i domaća kraft piva”, navode iz TORS-a.

Budući da je primarni cilj brošure da se privuku gosti da posjete Republiku Srpsku, iz TORS-a navode da su predstavili i nekoliko etno-sela u kojima se služi tradicionalna hrana.

Brošura je za sada dostupna u onlajn verziji i može se pogledati na sajtu TORS-a /turizamrs.org/, a u planu je prevod na engleski, njemački i ruski jezik.

Brošura je dostupna na adresi: http://turizamrs.org/wp-content/uploads/2021/04/GASTRO-2021_compressed.pdf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.