Tržište stabilno, nema straha od nestašica roba

Tržište u Republici Srpskoj je stabilno i nema straha od nestašice roba, zaključak je sa sastanka ministra trgovine i turizma Suzane Gašić i predstavnika poslodavaca u Srpskoj.

Istaknuto je da se u narednom periodu zbog geopolitičkih turbulencija u Evropi i svijetu očekuje dodatno poskupljenje određenih sirovina i proizvoda, te da je potrebno pratiti stanje i razmatrati dalje mogućnosti intervencije radi zaštite životnog standarda stanovništva i potrošača, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Stanje snabdjevenosti tržišta Republike danas su na sastanku u Banjaluci sa ministarkom Gašić razmatrali predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Saša Trivić i predsjednik Udruženja poslodavaca trgovine Bojan Risović.

Razgovarali su i o prethodnim mjerama Vlade, sa posebnim osvrtom na ograničenje marže na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate.

Predstavnici trgovačkih lanaca istakli su da većina trgovaca poštuje donesene mjere, o čemu govore i nalazi inspekcijskih kontrola tokom kojih nisu evidentirana veća kršenja.

Takođe, apelovali su da inspekcijske organe da nastave kontrole da bi spriječili moguće zloupotrebe trgovaca, te tako zaštitili potrošače.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *