Trninić: Vikendom obezbijediti organizovan prevoz do groblja

Skupština grada Bijeljina podržala je danas inicijativu da vikendom bude obezbijeđen besplatan prevoz do groblja i nazad u grad, koju je podnio odbornik Ujedinjene Srpske Milan Trninić.

Trninić je, obrazlažući ovu inicijativu, istakao da je da bi ovo mnogo značilo za građane.

Odbornik Mirjana Orašanin podnijela je inicijativu za dodjelu besplatnih grobnih mjesta za umrle borce svih boračkih kategorija, koja je, takođe, usvojena.

Zlatan Lazarević /SNSD/ pozvao je Gradsku upravu i gradonačelnika da se pojačaju aktivnosti svih odjeljenja i preduzeća koja se bave čistoćom i ekologijom kako bi uklonili divlje deponije koje postoje širom Semberije, i kontrolisali ih, uključujući i video-nadzorom. Ova inicijativa dobila je podršku Skupštine grada.

Odbornik RSS-a Danijel Perić podnio je inicijativu da se Bogdanu Tadiću, stručnom savjetniku u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove ukinu ovlaštenja za potpisivanje upravnih akata, koja je usvojena.

Perić je naveo da mnoge stvari koje su u okviru ovog resora ne funkcionišu, poput javne rasvjete.

Usvojena je i inicijativa Aleksandra Đurđevića /SNSD/ da na dionici puta Bijeljina-Novo Selo bude izgrađena biciklistička staza, odnosno šetalište.

On je pojasnio da je to dionica gdje se vozi veoma brzo, a doprinijela bi bezbjednosti djece, sportista i rekreativaca koji tuda prolaze biciklima, trče.

Usvojena je i inicijativa odbornika Slaviše Vujanovića /Demos/ za postavljanje nadstrešnice na autobuske stajanice kod škola u Račanskoj ulici, koja će štititi đake za vrijeme padavina.

Skupština grada dala je podršku i inicijativi odbornika Republičke stranke Srpske /RSS/ Mladena Petrovića da jedna ulica u gradu bude nazvana po profesoru Dušku Kondoru, koji je dao veliki doprinos gradu i bio omiljen mnogim generacijama, kao i inicijativi da ulice u bijeljinskim selima dobiju nazive, a da to ne bude “Prva ulica” i slično.

Gradski parlament dao je podršku i inicijativi odbornika SDA-a Azema Aletovića o postavljanju konveksnih ogledala u saobraćaju u Mjesnoj zajednici Janja, u više ulica.

“Zbog stambenih objekata izgrađenih uz ulice i krivina postoje problemi sa preglednošću. Time bi bila unaprijeđena bezbjednost u saobraćaju”, rekao je Aletović u obrazloženju.

Na sjednici je usvojen zaključak koji je predložio Đurđević, koji je i predsjednik Skupštine grada, a u kojem je navedeno da nadležne institucije treba da počnu blagovremeno davati odgovore na odbornička pitanja, budući da su odbornici i danas ponovili da na mnoga pitanja nisu dobili odgovore.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *