Trninić: Postaviti elektronsku signalizaciju na pješačke prelaze

Odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Bijeljina Milan Trninić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću u kome navodi da je neophodno što prije urediti pješačke prelaze na području grada i postaviti elektronsku signalizaciju da bi se poboljšala bezbjednost pješaka.

Trninić je podsjetio da je na sjednici Skupštine grada podnio inicijativu za uvođenje elektronske signalizacije na pojedinim pješačkim prelazima, koja je jednoglasno usvojena, ali nije realizovana.

“Od trenutka podnošenja inicijative do danas bilo je niz saobraćajnih nezgoda sa fatalnim ishodom, kao i sa teškim tjelesnim povredama. Svjedoci smo da je sinoć, ko zna koji put Majevička ulica bila fatalna”, naveo je Trninić u pismu gradonačelniku.

On je istakao da nije dovoljno da se okreče pješački prelazi, nego je potrebna i da se postavi elektronska signalizacija, skloni drveće koje zaklanja znakove i to po prioritetima, u blizini svih osnovnih i srednjih škola, zatim u Majevičkoj ulici, Ulici Kulina Bana, Neznanih junaka, kod tržnog centra “Tom”, “Fortuna” i “Bingo”.

On je najavio da će bojkotovati rad Skupštine i da neće dolaziti na sjednice dok se ne počnu rješavati ovi problemi.

“Ukoliko je finansijski problem da se postavi signalizacija, ja se odričem svih svojih odborničkih naknada u korist ovakvog projekta, jer smatram da nečiji život nema cijenu, a ja neću da budem nijemi posmatrač”, naveo je Trninić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *