Trninić: Petrović 100 dana bez sastanka sa predstavnicima republičkih institucija

Za 100 dana upravljanja gradom gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nije imao nijedan sastanak sa predstavnicima republičkih institucija na temu kapitalnih projekata, izjavio je danas odbornik Ujedinjene Srpske Milan Trninić.

“Grad očekuje ulaganje od 100 miliona maraka, a kako ćemo to učiniti kada nemamo nikakvu komunikaciju sa njima”, rekao je Trninić na tematskoj sjednici Skupštine grada, koja je prekinuta zbog nedolaska Petrovića koji je i inicirao njeno održavanje.

Trninić je naveo da se trogodišnjim planom razvoja Bijeljine predviđaju projekti vrijedni 120 miliona maraka, koje grad treba da finansira sa 23 miliona maraka, a ostatak novca da obezbijede Vlada Republike Srpske, donatori ili kreditori.

“Bijeljina u naredne tri godine očekuje ogromne investicije koje su realne i ostvarive, ali grad nema ključnu povezanost ciljeva, program investicija i godišnji budžet nije povezan sa strateškim ciljem, a streteški cilj nije uzeo u obzir ni izradnju auto-puta, to je strašno”, rekao je Trninić.

Prema njegovim riječima, u Strategiji razvoja Bijeljine do 2023. godine nije uvršten auto-put koji će vezu grada sa Beogradom svesti na 45 minuta, što otvara ogromna tržišta i mogućnost rasta bruto dodatne vrijednosti i profita domaće privrede, kao i rast zaposlenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *