Trka “Beograd – Banjaluka”: U Bijeljini označena startno/ciljna linija

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor trke “Beograd – Banjaluka” Vladimir Kuvalja juče su simbolično obilježili startno/ciljnu liniju kao potvdu da će najveći grad Semberije i iduću godinu biti dio naše najkvalitetnije biciklističke trke.

Praksa iz velikih centara biciklizma gdje se u okviru promotivnih aktivnosti prije same trke označava startna linija prenesena je i na centar Semberije i grad koji je će 14. put u aprilu 2022. godine ugostiti karavan. 

Tom prilikom Petrović je podvukao da je srećan što će se Bijeljina ponovo naći na biciklističkoj mapi, te potvrdio da će baš kao i prošle godine biti domaćin cilja jedne i starta druge etape. 

– Imamo izuzetnu saradnju sa Biciklističkim savezom Republike Srpske, a ovaj dogovor je samo potvrda da nastavljamo istim kursom. Osim sportskog aspekta i činjenice da će u naš grad ponovo doći takmičari iz tridesetak zemalja svijeta na ovaj način mapiramo Bijeljinu i kao grad sporta i grad budućnosti. Gradska uprava je snažno oprdijeljena ka promociji i omasovljavanju biciklizma jer na taj način ističemo važnost zdravog načina života ali i profesionalnog biciklizma. Osim toga, trka je odličan povod za dublju saradnju sa opštinama i gradovima koji baš kao i mi učestvuju u organizaciji – rekao je Petrović.

Kralja Petra od danas stoji tabla na kojoj piše da će Bijeljina u aprilu iduće godine po 14. put od 16 izdanja biti domaćin. 

Kuvalja se zahvalio prvom čovjeku Bijeljine i naglasio da je ovaj grad primjer na koji način treba koristiti sve pogodnosti trke u mnogo širem smislu od sportskog.

(Glas Srpske)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *