Trivić: Sredinom marta ili u aprilu moguća odluka o produženju časova

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je sredinom marta ili u aprilu moguće donošenje odluke o produženju školskog časa na 45 minuta u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

“Ministarstvo će krajem februara održati sastanak sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i u skladu sa njihovim preporukama i ukupnom epidemiološkom situacijom, koja će sigurno biti povoljnija zbog početka vakcinisanja, ocijeniti da li ćemo sredinom marta ili aprilu moći da produžimo školske časove”, rekla je Trivićeva novinarima u Šargovcu kod Banjaluke.

Ona je dodala da u toku ovog mjeseca definitivno neće doći do vraćanja trajanja časa na 45 minuta u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj jer bi svako povećanje značilo vraćanje grupa u kompletna odjeljenja.

Komentarišući podnošenje zahtjeva roditelja učenika banjalučke Osnovne škole “Branko Radičević”, koji su nedavno protestovali tražeći smjenu rukovodstva resornog ministarstva zbog, kako tvrde, stranačkog zapošljavanja, Trivićeva je rekla da je Inspektorat izašao na lice mjesta i utvrdio da prilikom zapošljavanja nema nepravilnosti.

“Konkurse raspisuje škola tako da nema odgovornosti resornog ministarstva”, poručila je Trivićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *