Trivić: I vlast i opozicija da podrže bitne zakone za privredu

Predsjednik Unije Udruženjea poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić izjavio je danas da bi i vlast i opozicija trebali zajednički da podrže neke od bitnih zakona za privredu.

Trivić je ocijenio da je zajednička greška i vlasti i opozicije to što nije održana 25. posebna sjednica Narodne skupštine Srpske na kojoj su poslanici trebali razmatrati prijedlog budžeta, ekonomskih reformi i zakone o povećanju plata.

“Srećom ta greška će biti ispravljena i dobra stvar u tome je što je Vlada Srpske na neki način našla mogućnost da se u toku dana to riješi”, rekao je Trivić za RTRS.

Prema njegovim riječima, zakazali su prvo poslanici vlasti koji su se neodgovorno ponašali prema ovako bitnim dokumentima za privredu i građanima, dok opozicija nije prepoznala važnost nekih od dokumenata poput onih vezanih za povećanje plata, jer to, uz rasterećenje privrede spada u najvažnije zadatke.

Trivić je rekao da su za poslovnu zajednicu bitni dokumenti Prijedlog budžeta, Program ekonomskioh reformi, te zakoni vezani za rasterećenje privrede s ciljem povećanja plate, uz očekivanje da će to biti usvojeno.

On je podsjetio da je prijedlogom budžeta predviđeno oko 80 miliona KM za rasterećenje privrede i povećanje plata, kao i druge mjere koje će značajno pomoći da privreda bude bolja u narednoj godini.

“Bitno je reći da smo kroz budžet došli do ispunjena obaveza koje je Vlada Srpske preuzela 2017. godine, a riječ je o tome da se opterećenje privrede vrati na nivo iz 2008. godine. To je veliki zadatak koji je završen i sada slijedi rad na tehnološkom razvoju privrede i sređivanju stanja u školama značajnim za privredu”, naveo je Trivić.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske prihvatio je zahtjev Vlade za hitno zakazivanje 26. posebne sjednice parlamenta, koja će biti održana danas, a na dnevnom redu su, između ostalog, Prijedlog budžeta Srpske za narednu godinu i prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024. godina.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *