Trinaestogodišnja djevojčica okliznula se i pala sa osmog sprata

Trinaestogodišnja djevojčica poginula je kada je pala s balkona solitera u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Nezapamćena tragedija dogodila se juče, a leš djeteta pronašli su slučajni prolaznici i obavijestili policiju. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se dijete vjerovatno okliznulo i palo, ali u policiji nisu mogli da otkrivaju detalje.

Izvor blizak istrazi je kazao da, prema dosadašnjim informacijama, nema elemenata krivičnog djela i ne radi se o ubistvu.

– Istražuje se kako je došlo do nesrećnog pada djevojčice i šta se zaista desilo. Za sada ništa ne ukazuje da je riječ o krivičnom djelu. Sve se mora provjeriti kako bi tačno bilo poznato da li se dijete okliznulo i slučajno palo ili se iz dječje radoznalosti ili zbog nekog drugog razloga popelo na balkon pa je došlo do tragedije – kazao je ovaj izvor blizak istrazi.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona (SBK) potvrdili su da im je slučaj prijavljen u ponedjeljak rano ujutro i da su odmah na teren poslali ekipu te da sprovode istragu.

– Pripadnici Policijske uprave Travnik su u 6.10 sati obaviješteni da je ispred zgrade u Novom Travniku pronađeno tijelo djeteta. Obaviješteno je i Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona – rekao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Istakao je da se istraga o ovom slučaju vodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva i da ne može da otkriva detalje.

– Prikupljaju se sve informacije i podaci, ispituju se svi tragovi kako bi utvrdili šta se desilo i kako je dijete nastradalo. Tek kada bude završena istraga, javnosti moći ćemo reći više detalja – rekao je Hodžić.

U Tužilaštvu su “Glasu Srpske” kazali da je dežurni tužilac naložio obdukciju tijela stradalog djeteta i druge istražne radnje te da za sada ne mogu da otkrivaju više informacija.

– Slučaj još nije okvalifikovan, jer nemamo dovoljno podataka i ne možemo da kažemo radi li se o nesrećnom slučaju. Sve ukazuje da u ovom slučaju nema krivičnog djela, ali tek kada prikupimo neophodne informacije, saopštićemo šta se i kako desilo – rekli su u tužilaštvu ne navodeći detalje.

Ova tragedija šokirala je mještane Novog Travnika i okovala tugom sve stanovnike solitera u kojem je živjela djevojčica.

Tragične smrti

Lani je na sličan način život izgubila tinejdžerka Adelisa Tahirović (17) koja je pala s balkona zgrade ustanove “Dom porodica” u Zenici. Ona je kobne večeri prešla sa prozora na balkon stana da uzme upaljač i pri povratku se okliznula i pala. Slična tragedija potresla je Banjaluku u aprilu 2018. kada je desetogodišnji P. S. pao s prozora stana na četvrtom spratu zgrade u Novom Boriku. Od tuge za sinom njegova majka je iste večeri izvršila samoubistvo.

(foto: BHRT)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.