Tri pacijenta su na respiratoru: Od korona virusa na UKC RS liječe se 93 osobe

U Univerzitetskom kliničkom centru RS ukupno se liječe 93 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, saopštili su iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Na Odjeljenju Covid-19 hospitalizovana su 42 pacijenta teže kliničke slike, dok je u izolaciji pet pacijenata. Kod tri pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri pacijenta imaju podršku kiseoničke maske.

Na Odjeljenju hirurgije je deset, a na Odjeljenju pulmologije 30 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, piše SrpskaInfo.

U bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuta su 54 pacijenta sa Covid-19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 14, u bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru 14, u Univerzitetskoj bolnici u Foči  četiri, dok je u bolnici u Gradiški šest pacijenata.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covid-19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi se 149 osoba, 17 osoba je u Studentskom domu u Trebinju, dvije osobe su u Domu učenika u Bijeljini i 28 osoba je u Domu učenika u Doboju. U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS još jednom su podsjetili  građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog korona virusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *