Trgovce u Srpskoj koštalo neizdavanje računa i neisticanje cijena

U proteklih 15 dana republička tržišna inspekcija obavila je 183 kontrole gdje u oblasti formiranja cijena i poštivanja propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja bolesti izazvane korona virusom, nisu utvrđene nepravilnosti.

U 13 slučajeva utvrđeni su propusti koji su se odnosili na vođenje propisanih evidencija i poslovnih knjiga, izdavanje računa, posjedovanje uputstava za upotrebu za tehničke proizvode, isticanje cijena na vidno mjesto i drugo.

Zbog utvrđenih nepravilnosti subjektima su izrečene kazne u vrijednosti od 10.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata RS.

– Ukidanjem vanrednog stanja, kao i sprovođenja mjere dvadesetčetvoročasovnog inspekcijskog nadzora putnika na graničnim prelazima, Inspektorat RS sprovodi potrebne organizacijske mjere radi što bržeg vraćanja redovnim radnim aktivnostima. S tim u vezi, republička tržišna inspekcija je još od 11. maja organizovala svoj rad na način da je u okviru redovnih inspekcijskih kontrola kao dodatne provjere uvela i kontrolu Uredbi kojima su regulisane marže za određene grupe proizvoda, kao i kontrolu pridržavanja zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije – kažu u Inspektoratu RS i poručuju da će tržišna inspekcija RS u narednim danima organizovati rad u punom kapacitetu, s ciljem zaštite ekonomskih interesa i prava potrošača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *