Treći talas epidemije, virus ostavlja velike posljedice na plućima /VIDEO/

U Vojvodini trostruko veći broj novooboljelih u odnosu na prethodnu sedmicu. Arena se brzo puni, trenutno je tu hospitalizovano 237 kovid pacijenata.

Svakodnevni porast broj potvrđenih kovid pacijenata ukazuje da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nestabilna i da se može očekivati porast broja inficiranih, upozoravaju stručnjaci.

Direktorka Klinike za pulmologiju KCS rekla je za RTS da će virus osatviti žestoke posljedice u smislu nekih fibrozirajućih promjena po plućima.

Prema posljednjim podacima, u Srbiji su hospitalizovane 1.242 osobe, a na respiratoru je 57 pacijenata. Ne postoji sistem koji može da izdrži ako se građani ne pridržavaju mera, upozorio je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata umrlo 34 ljudi dok je novozaraženih 1.427,  saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Slovenački nacionalni zdravstveni centar objavio je  da je u toj zemlji u poslednja 24 sata preminulo 16 osoba dok je potvrđeno novih 1.727 slučajeva koronavirusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *