Iduće godine kompletno uvezivanje melioracionog sistema /VIDEO/

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić danas je boravio u radnoj pojseti Bijeljini. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i direktorom Javne ustanove “Vode Srpske” Miroslavom Milovanovićem, kazao je da je na području Semberije u posljednjih nekoliko godina urađeno mnogo toga kada je riječ o vodoprivrednim objektima.

Iduće godine na području Bijeljine kompletno će biti uvezan i uređen melioracioni sistem, čime se stiču uslovi, ne samo za zaštitu od poplava, nego i za obezbjeđenje dovoljne količine vode za navodnjavanje, rečeno je danas nakon sastanka resonrnog ministra sa gradonačelnikom Bijeljine.

Istakl isu da su Vlada Srpske i grad Bijeljina u proteklih  pet godina uložili desetine miliona KM u projekte zaštite od poplava na području Semberije. danas je dogovoreno da veliki projekat Drinskog nasipa bude nastavljen na proljeće.

Sa ministrom Pašalićem danas je potpisan aneks ugovora koji podrazumijeva nastavak projekta navodnjavanja u dijelu Dašnice između Batkovića i Donjeg Crnjelova, izjavio je  Gradonačelnik Mićo Mićić.

Pašalić i Mićić su danas obišli i vodozahvat kanala, te je Mićić pojasnio da će voda kroz kanal Dašnicu biti puštena za nekoliko dana kada će i uređenje kanala kroz grad biti potpuno završeno.

Resorni ministar je podsjetio da je prije godinu dana najavljena izgradnja hiljadu hektara sistema za navodnjavanje – 500 u Batkoviću i 500 u Crnjelovu, navodeći da se ovih dana završava sistem u Batkoviću, a naredne godine kreće u Kojčinovcu. Pašalić kaže da u narednih nekoliko godina biti realizovana bar polovina cilja od 10.000 hektara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *